Yhteystiedot

Sapelin kuva

Sirpa Kasurinen

Olen harrastanut taijia vuodesta 1994. Lajin pariin tulin täällä Kuopiossa lehti-ilmoituksen perusteella ja heti sytytti, että tämä on minun lajini ja sille tielle jäin. Taijissa minua viehättää lajin monipuolisuus ja kokonaisvaltaisuus. Se on hyvää kuntoilua olematta liian repivää tai raskasta, se pitää nivelet ja lihakset notkeina ja liikkuvina, se rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä, se antaa hyvän olon, lisää keskittymiskykyä ja pitkäjänteisyyttä.

Ohjatessani pyrin antamaan hyvän ja monipuolisen kuvan lajista ja sen harjoitteista. Keskitymme taijin perusasioihin: hyvään asentoon, vartalon käyttöön ja liikkeiden oikeaan suorittamiseen. Tärkeää on myös kehon avaaminen, hengitysharjoitukset, oman kehon ja mielen kuuleminen, rauhoittuminen tähän hetkeen.

Toivon, että pystyn välittämään toisille sen saman hyvän olon ja tasa-painon mitä itse olen lajista saanut. Omassa harjoittelussani tärkeää on kehon ja mielen yhteys, kehoa harjoittaessani harjoitan myös mieltäni. Mitä paremmin kehoni voi sitä paremmin mieleni voi. Oman lisänsä tähän tuo taojooga-harjoitteet, joita teen säännöllisesti.

Minulla on oma yritys Rento Vire, jonka puitteissa teen shiatsuhoitoja ja ohjaan erilaisia kehonhuolto- ja liikuntatunteja. Olen opiskellut Itä-Suomen liikuntaopistossa liikunnan ammattitutkinnon ja Tanssin ja somatiikan koulutuksessa. Lisätietoa yrityksestäni: www.rentovire.net