KUOPION TAIJIQUAN RY

Taiji-toiminta alkoi Kuopiossa keväällä 1992 Kuopion Karateseuran jaostona. Yhteistyö Suomen Wushu-liiton päävalmentaja Zhang Fangin kanssa alkoi samana syksynä. Kuopion Taijiquan ry perustettiin vuonna 1994. Harrastajamäärä seurassamme on nykyään noin 60 henkilöä / vuosi.

Seurassamme harjoittelun pääpaino on taijin liikesarjojen harjoittelussa. Viikkoharjoitteluohjelmassa on mukana myös Sisäinen voima sekä Qigong ja kehotietoisuus -tunnit.

SEURATOIMINTA

Viikottaiset harjoitukset ja alkeiskurssi muodostavat toimintamme päärungon. Järjestämme seuran jäsenille myös teemaharjoituksia, joissa on vuosien mittaan tutustuttu muihin lajeihin ja tehty "vesitaijia" vesijumppa-altaassa tai "toppatakkitaijia" keväisellä Kallaveden jäällä. Lisäksi järjestämme muutamia leirejä vuodessa. Toukokuussa järjestämme jo perinteeksi muodostuneen Kuopion kesäleirin. Leiri alkoi pienimuotoisena, lähinnä omille seuralaisille tarkoitettuna treenaamisena ja yhdessäolona. Sittemmin leiri on kasvanut ja houkutellut mukaansa harrastajia ympäri Suomea. Tavoitteena on järjestää rento tapahtuma, jossa harjoitellaan taijia, huolletaan kehoa sekä nautitaan mukavasta yhdessäolosta.

SHIFU ZHANG FANG

Päävalmentajamme on shifu (mestari) Zhang Fang. Zhang Fang toimii ammatikseen taiji- ja wushu-opettajana Helsingissä. Hän on Suomen Wushu-liiton sekä Helsingin Wushu-keskuksen päävalmentaja ja perustajajäsen. Kutsumme pääopettajan säännöllisesti ohjaamaan leiriä Kuopioon.

YHTEISTYÖ JA TAPAHTUMAT

Seura on Suomen Wushu-liitto ry:n jäsen. Lisäksi seura on Kuopion Danit ry:n ja Pohjois-Savon liikunnan jäsen.

Perusseuratoiminnan lisäksi osallistumme erilaisiin tapahtumiin kuten Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaliin sekä Danit ry:n järjestämään Feel Your Movement -liikuntatapahtumaan. Lisäksi pyynnöstä esittelemme lajia tai pidämme näytöksiä esim. oppilaitoksissa, järjestöissä tai tapahtumissa.